Projecten

Projecten

Stichting Family Fun zet zich in om sociaal economische meerwaarde te creëren voor mens, dier en natuur. Dit doen we door vanuit een alternatieve (uitvoerbare) omgevingsvisie, activiteiten en workshops te organiseren op onze Zorgboerderij aan de Braakdijk.

 

Enerzijds wordt er op de Braakdijk hard gewerkt aan innovatief waterbeheer, opdat de leefkwaliteit van het veenweidegebied wordt gewaarborgd. Denk daarbij aan het op natuurlijke manier tegengaan van bodemdaling. We hebben een (antieke) watermolen aangelegd, waardoor een stuk land weer bruikbaar wordt voor vee. Maar ook worden er antieke windmolens hersteld op de Braakdijk.

 

     

Restauraties die we hebben uitgevoerd zijn:  

 • Bosman Watermolen van begin 1900 met subsidie van de provincie Noord Holland.
 • Houten Watermolen model Oostzaan met subsidie van de Postcode Loterij.

Over de opening van de houten molen met de wethouder van Zaanstad, afgelopen januari:

   

 

Anderzijds mag de plek zich een broed- of innovatieplaats noemen, waar met vele handjes wordt gewerkt aan, en genoten van, alles dat de natuur te bieden heeft. Waar het contact tussen mens, kind, dier en natuur wordt gestimuleerd. En waar tijd en ruimte gevonden wordt om in alle rust te ont-moeten.

 

De innovatieplek heeft de opzet van een kleine kinderboerderij en de grote schapen grasweide en andere verschillende ‘eilanden’ zijn bereikbaar via een vlot. Maar ook is er een moestuin, staan er enkele appelbomen, worden er bijen uitgezet, en zelfs de cranberry proeftuin heeft het er goed gedaan. Heel bijzonder! Nog een klein detail, geïnspireerd door een proefproject met Ton van Oostwaard staan en hangen er over het hele terrein fijnstof absorberende planten die de luchtkwaliteit verbeteren. Kortom: je kijkt je ogen uit!

 

Kijk eens bij ons rond:

 

Op de agenda:

 • Schaapscheerdersdag – met 35 schapen is dit altijd een event in juni
 • Kunst in’t Kalf – met @atelierbogtman [http://www.kunstinhetkalf.nl/wordpress/]
 • Lammetjes knuffelen – vaste prik voor velen in het voorjaar

Workshops:

 • Schapenworst maken.
 • Vachtvilten (hele jaar door)
 • Kaas maken
 • Zeep maken
 • Wol spinnen

Maar ook worden we goed bezocht door natuurliefhebbers, nodigen we regelmatig schoolklassen uit om de natuur te leren kennen en helpen we mee aan verschillende soorten schoolprojecten. 

 

Neem gerust contact op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak. De koffie staat klaar!

Afspraak maken?

Vul onderstaand formulier in:

  Naam

  *Bedrijf

  Telefoon

  Uw email

  Voorkeur contact

  Uw bericht